Δελτίο Τύπου

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΑμΣΚΠ με εκπροσώπους από «Το Ποτάμι»

Ελληνικό, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Στα πλαίσια των συναντήσεων της ΠΟΑμΣΚΠ με εκπροσώπους όλων των πολιτικών παρατάξεων, την Παρασκευή 15/9/17 η πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ, κ. Β.Μαράκα, μαζί με την Γραμματέα Διοίκησης, επισκέφθηκαν τα γραφεία του κόμματος «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ». Την αντιπροσωπεία της ΠΟΑμΣΚΠ, στα γραφεία του κόμματος υποδέχθηκαν ο Βουλευτής της παράταξης κ. Γ. Μαυρωτάς, ο κ. Βασίλης Χαρόπουλος , Πολιτικός Υπεύθυνος του Τομέα Πρόνοιας και Αναπηρίας και ο επιστημονικός συνεργάτης κ. Π. Γεωργίου.

Αφού έγινε ενημέρωση για το έργο της Ομοσπονδίας, συζητήθηκε Υπόμνημα της ΠΟΑμΣΚΠ , με τα κυριότερα θέματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμΣΚΠ. Ζητήθηκε η στήριξη των διεκδικήσεών της όσον αφορά  στην ένταξη καινοτόμων θεραπειών στην ελληνική αγορά, στην απάλυνση της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης των πασχόντων στα έξοδα των μαγνητικών απεικονίσεων και των φαρμάκων που αφορούν τα συναδά νοσήματα. Συζητήθηκαν τα προβλήματα στον προσδιορισμό και την πιστοποίηση της αναπηρίας των ΑμΣΚΠ (43 παθήσεις, ΚΕΠΑ, ΕΠΠΠΑ κλπ.) θέματα προσβασιμότητας, μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας των ΑμΣΚΠ κ.α.

Η ενδιαφέρουσα συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση να μεταφερθούν τα όσα ειπώθηκαν στον πρόεδρο κ Σ. Θεοδωράκη, ο οποίος λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης δεν κατάφερε να παραβρεθεί στη συνάντηση, και να ξεκινήσει μια υποστήριξη & συνεργασία στα θέματα που αφορούν τα ΑμΣΚΠ.

 

Δελτίο Τύπου 18.09.2017 – Συνάντηση ΠΟΑμΣΚΠ με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ