Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της ΕΣΑμΕΑ με τις  Ομοσπονδίες μέλη της με σκοπό την ενημέρωση των τελευταίων σχετικά με τις νέες εξελίξεις στο Αναπηρικό Κίνημα ύστερα από τους πρόσφατους πολιτικούς κλυδωνισμούς. Στην συνάντηση αυτή την ΠΟΑΜΣΚΠ εκπροσώπησαν η πρόεδρος κα Βάσω Μαράκα και η Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων κα Μόϊρα Τζίτζικα.

Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι η ΕΣΑμΕΑ, μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες της εποχής έχει καταφέρει πολλά και πρότεινε να γίνεται σωστή στόχευση των αιτήσεων, μια ρεαλιστική αποδοχή των απαιτήσεων και μια σωστή διαχείριση όλων των υποθέσεων που έχει φέρει εις πέρας μέχρι τώρα η ΕΣΑμΕΑ και τα μέλη που ανήκουν σε αυτή.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα φιλικό όπου το Προεδρείο της ΕΣΑμΕΑ καλωσόρισε την ΠΟΑΜΣΚΠ ως νέο μέλος και δεσμεύτηκε για την από κοινού διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Ατόμων με ΣΚΠ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν 4 βασικούς πυλώνες

  1. Συνταξιοδοτικό
  2. Προνοιακά Επιδόματα
  3. Φορολογικό
  4. Μελλοντικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις

Σχετικά με τα ανωτέρω όπως σημείωσε και ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης βασικό μέλημα της ΕΣΑμΕΑ είναι η διατήρηση των υπαρχόντων κεκτημένων του Αναπηρικού Κινήματος και η αποτροπή περικοπών σε ΑμΕΑ ως μέτρο διαχείρισης της κρίσης. Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη προγραμματιστεί κύκλος συναντήσεων με την νέα πολιτική ηγεσία των αρμοδίων Υπουργείων Υγείας, Εργασίας, Παιδείας, Οικονομικών ώστε να συζητηθούν εις βάθος οι προτάσεις της ΕΣΑμΕΑ και των μελών της.