Την  Παρασκευή 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. Εκ μέρους του ΣΑμΣΚΠ παρευρέθηκαν η Πρόεδρος Βάσω Μαράκα, ο Γενικός Γρμαμματέας Απόστολος Δαβής, η Ειδική Γραμματέας Μαρία Σπανίδου, η Κοινωνική Λειτουργός Νάντια Ζιαγκουβά και ο Φυσικοθεραπευτής Παναγιώτης Βέρδης.

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού μαζί με τις δασκάλες τους Κατερίνα Τσερούλα  και Δήμητρα Μερκούρη, υποδέχτηκαν το ΣΑμΣΚΠ σε ένα ζεστό κλίμα αγάπης και δίνοντας το μεγαλύτερο χειροκρότημά τους για τα μετάλλια που κατόρθωσε ο Σύλλογος να κερδίσει στους Κολυμβητικούς Αγώνες.

Κυριάρχησε η μορφή του Διευθυντή κ. Δημήτρη Ξερά ο οποίος αθόρυβα μεταδίδει σε δασκάλους και μαθητές αρχές και αξίες ζωής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα κύπελλο από καρδιάς ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να προσφέρει ο ΣΑμΣΚΠ σε ανθρώπους που αφιερώνουν χρόνο και διδάσκουν την ισότητα, την αλληλεγγύη και την άδολη αγάπη.

Στο πλευρό του ΣΑμΣΚΠ ήταν και ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας από τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π) ο οποίος συνομίλησε με τα παιδιά, απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες και «γνώρισε» στα παιδιά την διαφορετικότητα, τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία καθώς και την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Στο τέλος της συνάντησής μας, απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στις δύο δασκάλες καθώς και μετάλλια στους δασκάλους για την ευαισθητοποίηση τους και την αμέριστη στήριξη τους.

‘Ένα λαμπρό παράδειγμα αλληλεγγύης , για ένα μέλλον με χαμόγελα!