Αθήνα 26.06.2015

Η κα. Βάσω Μαράκα , Πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ και του ΣΑμΣΚΠ, και η κα. Σπανίδου Μαρία, Γενική Γραμματέας της ΣΑμΣΚΠ, προσκλήθηκαν σε συνάντηση , την Τρίτη 09 Ιουνίου 2015 , από την διεύθυνση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ενημέρωσαν με τις ομιλίες τους τους καθηγητές και τους φοιτητές του ιδρύματος για θέματα που αφορούν την νόσο της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο γιατρός φυσικής αποκατάστασης κ. Κέντρος Ζήκος , ο οποίος είχε αναλάβει την ενημέρωση των παρευρισκόντων όσον αφορά την νόσο στον επιστημονικό τομέα.

Η κα Σπανίδου Μαρία μίλησε για τις ομάδες υποστήριξης των ΑμΣΚΠ και παρουσίασε τις λειτουργίες, τους στόχους και τις δραστηριότητες του ΣΑμΣΚΠ.  Έκανε μία εκτεταμένη αναφορά στο Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και στην ανταπόκριση  του κόσμου , καθώς και  στο κάλεσμα του Συλλόγου στις τελεσθείσες εκδηλώσεις. Εν συνεχεία μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια στους σπουδαστές.

Η κα. Μαράκα Βάσω αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η Ομοσπονδία για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των πασχόντων και πως αυτές γίνονται αντιληπτές και αποδεκτές ή μη από τους διαφόρους φορείς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αμφότερες οι δύο πλευρές,  τόσο η Δ/νση του ΙΕΚ Ακμή όσο και οι σπουδαστές , έμειναν ικανοποιημένες από την έκβαση της συνάντησης και δεσμεύτηκαν σε μία εκ νέου επαφή με την έλευση της νέας περιόδου .

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με :

Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας | 210 9600 131 | [email protected]